Regina Pawłowska: Metodyka ćwiczeń w czytaniu. - Gdańsk, 2002. [recenzja] - Kopeć, Urszula (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2004)
Pawłowska R.: Metodyka ćwiczeń w czytaniu. Gdańsk 2002.