Zofia Agnieszka Kłakówna: Przymus i wolność : projektowanie procesu kształcenia kulturowej kompetencji : język polski w klasach IV-VI szkoły podstawowej, w gimnazjum i liceum. - Kraków, 2003. [recenzja] - Ogłaza, Ewa (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2004)
Zofia Agnieszka Kłakówna: Przymus i wolność : projektowanie procesu kształcenia kulturowej kompetencji : język polski w klasach IV-VI szkoły podstawowej, w gimnazjum i liceum. - Kraków, 2003. [recenzja]