Maria Jędychowska: Szkic do pejzażu aksjologicznego. Z problemów dydaktyki literatury. Kraków 2010 [recenzja] - Ogłoza, Ewa (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2012)
Maria Jędychowska: Szkic do pejzażu aksjologicznego. Z problemów dydaktyki literatury. Kraków 2010 [recenzja]