Aneta Lewińska: „Ojców mowę znać należy”. Język elementarzy polskich wydawanych na Pomorzu Gdańskim w latach 1840—1920 jako narzędzie kształcenia i wychowania. Pelplin 2012 [recenzja] - Synowiec, Helena (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2013)
Aneta Lewińska: „Ojców mowę znać należy”. Język elementarzy polskich wydawanych na Pomorzu Gdańskim w latach 1840—1920 jako narzędzie kształcenia i wychowania. Pelplin 2012 [recenzja]