Agnieszka Rypel:Ideologiczny wymiar dyskursu edukacyjnego na przykładzie podręczników języka polskiego z lat 1918—2010. Bydgoszcz 2012 [recenzja] - Niesporek-Szamburska, Bernadeta (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2013)
Agnieszka Rypel:Ideologiczny wymiar dyskursu edukacyjnego na przykładzie podręczników języka polskiego z lat 1918—2010. Bydgoszcz 2012 [recenzja]