Innowacje i metody. W kręgu teorii i praktyki. Podręcznik akademicki dydaktyki kształcenia polonistycznego. T. 1. Red. Maria Kwiatkowska‑Ratajczak. Poznań 2011 [recenzja] - Wójcik-Dudek, Małgorzata (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2013)
Innowacje i metody. W kręgu teorii i praktyki. Podręcznik akademicki dydaktyki kształcenia polonistycznego. T. 1. Red. Maria Kwiatkowska‑Ratajczak. Poznań 2011 [recenzja]