Karolina Kusek: Pomiędzy tęczą a błotnym kamieniem. Warszawa 2012; Karolina Kusek: Gdy oniemieli wieszcze… Wiersze wybrane i nowe. Red. Dariusz T. Lebioda. Warszawa 2013 [recenzje] - Niesporek-Szamburska, Bernadeta (Z Teorii i Praktyki Dydaktycznej Języka Polskiego, 2014)
Karolina Kusek: Pomiędzy tęczą a błotnym kamieniem. Warszawa 2012; Karolina Kusek: Gdy oniemieli wieszcze… Wiersze wybrane i nowe. Red. Dariusz T. Lebioda. Warszawa 2013 [recenzje]