Regionalizm w szkolnej edukacji. Pogranicze śląsko‑małopolskie (Górny Śląsk, Zagłębie Dąbrowskie, ziemia olkuska). Red. D. Rozmus, S. Witkowski. Sosnowiec 2008 - Glimos-Nadgórska, Anna (Wieki Stare i Nowe, 2012)
recenzja książki