O mistrzu Wincentym i Kronice polskiej — między przeszłością a współczesnością [rec. A. Bielowski: O Mistrzu Wincentym Kadłubku i jego „Kronice”. Sandomierz 2015]: [A. Bielowski: O Mistrzu Wincentym Kadłubku i jego „Kronice”. Sandomierz 2015] - Kluska‑ Jaśkowiak, Ewa (Wieki Stare i Nowe, 2019)
Artykuł recenzyjny artykułu Augusta Bielowskiego pt. "O Mistrzu Wincentym Kadłubku i jego Kronice", który ukazał się w 20. numerze krakowskiego czasopisma „Na Dziś”, w serii Biblioteka Tradycji Słowiańskiej.