Rocznicowa edycja wspomnień o bitwie miechowskiej z 1863 roku [rec. Ojczyźnie naszej, Polsce, bądźmy wierni. Bitwa miechowska 17 lutego 1863 roku w relacjach uczestników powstania styczniowego i świadków zniszczenia miasta. Red. M. Słuszniak. Miechów 2018: [Ojczyźnie naszej, Polsce, bądźmy wierni. Bitwa miechowska 17 lutego 1863 roku w relacjach uczestników powstania styczniowego i świadków zniszczenia miasta. Wybór i red. M. Słuszniak. Ilustr. M. Hołda. Miechów 2018] - Uljasz, Adrian (Wieki Stare i Nowe, 2018)
Recenzja publikacji pt. „Ojczyźnie naszej, Polsce, bądźmy wierni. Bitwa miechowska 17 lutego 1863 roku w relacjach uczestników powstania styczniowego i świadków zniszczenia miasta”, która ukazała się pod redakcją Marii Słuszniak w 155‑lecie powstania styczniowego. Książka powstała we współpracy z krakowskim środowiskiem naukowym i bibliotekarskim.