Ważny głos na temat roli inteligencji katolickiej w historii województwa katowickiego [rec. A. Przewłoka: Kluby Inteligencji Katolickiej w województwie katowickim 1956—1989. Katowice 2016] - Fic, Maciej (Wieki Stare i Nowe, 2018)
-