Kulturowe źródła antropopresji [Recenzja książki Różnice kulturowe w traktowaniu zwierząt. Red. Hanna Mamzer. Oficyna Wydawnicza ATUT, Wrocław 2020] - Wężowicz-Ziółkowska, Dobrosława (Zoophilologica. Polish Journal of Animal Studies, 2021)
Культурные источники антропопрессии [Рецензия на книгу Różnice kulturowe w traktowaniu zwierząt. Ред. Hanna Mamzer. Oficyna Wydawnicza ATUT, Wrocław 2020]