Prawa przysługujące do przestrzeni w obrębie wykonywanych robót geologicznych w ramach geotermii - Wójcik-Jackowski, Sebastian (Prawne Problemy Górnictwa i Ochrony Środowiska, 2016)
Przedmiotem tekstu jest zagadnienie geotermii, rozpatrywane w kontekście praw przysługujących do nieruchomości gruntowej i wnętrza Ziemi podczas prowadzenia robót geologicznych w świetle obowiązujących przepisów w tej materii, które zostały poddane analizie przy uwzględnieniu specyfiki wskazanego rodzaju odnawialnych źródeł energii.