Rekultywacja w projekcie robót geologicznych - Dubiński, Łukasz (Prawne Problemy Górnictwa i Ochrony Środowiska, 2021)
Rozważania koncentrują się wokół zasad określania sposobu przeprowadzania rekultywacji w tzw. projekcie robót geologicznych. Mowa jest tutaj o dokumencie, który podlega zatwierdzeniu przed przystąpieniem do robót geologicznych. W tekście chodzi więc o przedstawienie wymaganego przez ustawodawcę planu czynności, jakie mają zostać podjęte po zakończeniu działalności prowadzącej do zdewastowania albo zdegradowaniu gruntu w wyniku działalności regulowanej postanowieniami ustawy Prawo geologiczne i górnicze.