LITURGIKA NA WYDZIALE TEOLOGICZNYM UNIWERSYTETU ŚLĄSKIEGO W KATOWICACH - Celary, Ireneusz (Studia Pastoralne, 2025)
Niniejszy tekst prezentuje aktywność naukowo-dydaktyczną wykładowców liturgiki Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach do 2024 r. Zostaną odtworzone ich biografie naukowe, a także przypomniana ich działalność dydaktyczna, naukowa i organizacyjna.