Tematy górnośląskich konwentów dekanalnych w latach między kulturkampfem a I wojną światową - Maroń, Franciszek (Śląskie Studia Historyczno-Teologiczne, 1977)
In commentatione inscripta: "Res propositae conventuum decanalium Silesiae Superioris annis post ita vocatum kulturkampk usque ad primum bellum gentium" delatae ad huius temporis episcopum wratislaviensem Georgium Kopp relationes conventuum annuorum in vicariatibus foraneis pertinentibus ad hodiernam dioecesim Katowicensem et continentes in fasciculis sequentes quaestiones et deliberationes: 1) Clerici et eorum existentia, 2) Reductio fundationum, 3) Liturgica, 4) Cura animarum in genere, 5) Cura animarum iuventutis, 6) Oppugnatio oblectationum et ebriositas, 7) Associationes, 8) Schola: a) explicatio generalis, b) contentio linguae vernaculae, c) custodia instructionis religiosae, d) missio canonica, 9) Familia ecclesiastica, 10) Varia breviter disseruntur.