Archiwum diecezjalne w Katowicach - Maroń, Franciszek (Śląskie Studia Historyczno-Teologiczne, 1974)
Autor brevi in conspectu Archivi Dioecesani in Katowice ex tempore, quo administratio apostolica per resectionem a dioecesi wratislaviensi anno 1922 constituta et posterius erectio dioecesis katowicensis per bullam „Vixdum Poloniae unitas” de die 28 X 1925 in hodierno circuitu consecuta est, descriptionem posuit. Fundamenta Archivi fuerunt acta ex archivo dioecesis wratislaviensis in Wrocław et ex cancellaria dissoluti Vicariati Generalis in Cieszyn ratione memoratae bullae decernentis: „Omnia documenta novam dioecesim respicienties... ad eam dioecesim transmittantur”. Cetera autem acta enata sunt ex actione katowicensis Curiae Episcopalis et Dioecesanae.