KRYTYKA ANTROPOMORFIZMU POGAŃSKIEGO W "ADVERSUS NATIONES" ARNOBIUSZA - Kucz, Anna (Śląskie Studia Historyczno-Teologiczne, 2023)
Summa ratio argumenti scripti ad formam deitatis spectat, quae in imagine pagana infuscatum anthropomorphismi, negatum ab Arnobio, distincte habet. Omnis eius loci quaestio theologiae atque philosophiae propria, non solum in opera Arnobii Adversus Nationes continetur, sed etiam a Xenophane, Platone, Cicerone totaque philosophorum familia tractatus uberrime. Magno atque resoluto omnium formarum paganarum iudicio quae attinentes ad cultum deis dandum sunt, neophita de Sicca Veneria theologus negativus, non habens argumentum ultimum considerationes omnes in ea quaestione finiens esse videtur.