Dzieje i ustrój Biskupstwa Wrocławskiego w ostatnim ćwierćwieczu przed oddzieleniem obszaru obecnej diecezji katowickiej - Maroń, Franciszek (Śląskie Studia Historyczno-Teologiczne, 1978)
Post praefatam explicationem rerum tempore officii duorum ultimorum ex occidente Germaniae in Silesiam translatorum episcoporum Kopp et Bertram conditiones dioecesis Wratislaviensis praecipue in Silesia Superiore continenter exponuntur, nempe numerus incolarum, sacerdotum, decanatuum, commissariatuum, erectio et administratio paroeciarum, educatio, officia conventus status sacerdotalis, administratio bonorum ecclesiae et beneficii, res liturgicae, sacramenta, supplicationes, instructio catechetica, societates, caritas ante et durante bello.