Dzieje ośrodków kultu religijnego na Śląsku Cieszyńskim - Maroń, Franciszek (Śląskie Studia Historyczno-Teologiczne, 1975)
Post contractam designationem vetustatis Silesiae Teschinensis scribitur primo de cultu communi in principio, deinde de singularibus causis, et quidem de simulacro Matris Dei in Parvo-Kończyce, de capella Providentiae Divinae in Magno-Kończyce, de beato Joanne Sarcandro, de sancto Nicolao in Pierściec, de simulacro B.M.V. in Gołys. Ad extremum brevi in conspectu ponuntur tituli vetustiorum ecclesiarum parochialium in terra Techinensi et ostenditur similis ratio in titulis ecclesiarum reliquae Silesiae Superioris et universae Poloniae.