Platformy multimedialne przestrzenią do komunikacji on-line. Nowe wyzwania dla edukacji medialnej - Gębalska-Berekets, Anna (Śląskie Studia Historyczno-Teologiczne, 2020)
Multimedia łączą w sobie wiele form przekazu. Konwergencja mediów i ich różnorodność nie pozostają bez wpływu na percepcję odbiorców. Artykuł podejmuje tematykę związaną z platformami multimedialnymi jako narzędziem służącym komunikacji on-line. Przemiany zachodzące w obszarach aktywności ludzkiej w sieci wymagają właściwego podejścia edukacyjnego.