Heinrich Heine: Das Fräulein stand am Meere/Dziewczę wpatrzone w morze - Gruszka, Jerzy (Wortfolge. Szyk Słów, 2020)
Tłumaczenie wiersza Heinricha Heine "Das Fräulein stand am Meere/Dziewczę wpatrzone w morze".