Opublikowane: 2020-12-29

Jedzenie jako dzieło sztu(cz)ki – o granicach w postrzeganiu żywienia w pracy Doroty Koczanowicz Pozycja smaku. Jedzenie w granicach sztuki

Anna Chmiel Logo ORCID

Abstrakt

W recenzji omówiono książkę Doroty Koczanowicz Pozycja smaku. Jedzenie w granicach sztuki, która zawiera interpretację tekstów zebranych przez jej autorkę w celu odpowiedzi na pytanie: Czy jedzenie jest sztuką?  

Słowa kluczowe:

food studies , kulturoznawstwo , jedzenie

Pobierz pliki

Zasady cytowania

Chmiel, A. (2020). Jedzenie jako dzieło sztu(cz)ki – o granicach w postrzeganiu żywienia w pracy Doroty Koczanowicz Pozycja smaku. Jedzenie w granicach sztuki. Chowanna, (2(55), 1–7. https://doi.org/10.31261/CHOWANNA.2020.55.01

Cited by / Share

Nr 2(55) (2020)
Opublikowane: 2021-08-26


ISSN: 0137-706X
eISSN: 2353-9682

Wydawca
Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego | University of Silesia Press

Ta strona używa pliki cookie dla prawidłowego działania, aby korzystać w pełni z portalu należy zaakceptować pliki cookie.