Opublikowane: 2018-07-18

O niedomówieniach i nadinterpretacjach, czyli dziedzictwo kulinarne Śląska w kontekście Listy produktów tradycyjnych

Lidia Przymuszała Logo ORCID , Dorota Świtała-Trybek Logo ORCID
Dział: Reminiscencje tradycji
https://doi.org/10.31261/SEIA.2018.18.08

Abstrakt

The issue in question is the culinary heritage of Silesia, represented in the List of traditional products of the Ministry of Agriculture and Rural Development (created in 2004). Basing on the example of wodzionka and other soups made of water and bread, the authors bring emphasis to some important issues associated with the description of selected traditional foods and kitchen products that lead to understatements and overinterpretations. The article proposes also a new definition of traditional dish, which takes into account two elements of a recipe (fixed and variable).

Pobierz pliki

Zasady cytowania

Przymuszała, L., & Świtała-Trybek, D. (2018). O niedomówieniach i nadinterpretacjach, czyli dziedzictwo kulinarne Śląska w kontekście Listy produktów tradycyjnych. Studia Etnologiczne I Antropologiczne, 18(18), 125–144. https://doi.org/10.31261/SEIA.2018.18.08

Cited by / Share

Tom 18 (2018)
Opublikowane: 2018-07-18


ISSN: 1506-5790
eISSN: 2353-9860
Ikona DOI 10.31261/SEIA

Wydawca
Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego | University of Silesia Press

Ta strona używa pliki cookie dla prawidłowego działania, aby korzystać w pełni z portalu należy zaakceptować pliki cookie.