Opublikowane: 2021-12-28

Výživa obyvateľstva Slovenska v období budovania socializmu

Rastislava Stoličná

Abstrakt

The study aims to describe the most important changes in public nutrition during socialism in Slovakia. It explains the essence of the state Communist ideology’s involvement in people’s eating habits and the reality of socialist food production and distribution in the 1950s, when the acquirement of even basic foodstuffs was often accompanied by food shortage, bad quality, time losses related to food acquirement and high prices in some cases.

Pobierz pliki

Zasady cytowania

Stoličná, R. (2021). Výživa obyvateľstva Slovenska v období budovania socializmu. Studia Etnologiczne I Antropologiczne, 21(2), 1–11. https://doi.org/10.31261/SEIA.2021.21.02.08

Cited by / Share

Tom 21 Nr 2 (2021)
Opublikowane: 2022-07-06


ISSN: 1506-5790
eISSN: 2353-9860
Ikona DOI 10.31261/SEIA

Wydawca
Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego | University of Silesia Press

Ta strona używa pliki cookie dla prawidłowego działania, aby korzystać w pełni z portalu należy zaakceptować pliki cookie.