Opublikowane: 2018-07-18

Gastronomiczne unikaty na Liście reprezentatywnej niematerialnego dziedzictwa kulturowego ludzkości – inspiracją dla turystyki kulinarnej

Dominik Orłowski Logo ORCID , Magdalena Woźniczko Logo ORCID
Dział: Reminiscencje tradycji
https://doi.org/10.31261/SEIA.2018.18.07

Abstrakt

This article aims at browsing through items of gastronomic rarities in UNESCO World List of Intangible Cultural Heritage, which might be the reason and the motif to visit particular places in the world. At the same time, it reflects a new trend in topic-related trips, which is obviously culinary tourism. Gastronomic rarities items placed in UNESCO World List of Intangible Cultural Heritage are the examples of world’s culinary cultural heritage. According to the international community, food regarded as gastronomic rarities in UNESCO World List of Intangible Cultural Heritage has a historical value nowadays. It is due to preserving customs and ceremonies which coincide with national culture of nutrition and food consumption.

Pobierz pliki

Zasady cytowania

Orłowski, D., & Woźniczko, M. (2018). Gastronomiczne unikaty na Liście reprezentatywnej niematerialnego dziedzictwa kulturowego ludzkości – inspiracją dla turystyki kulinarnej. Studia Etnologiczne I Antropologiczne, 18(18), 98–124. https://doi.org/10.31261/SEIA.2018.18.07

Cited by / Share

Tom 18 (2018)
Opublikowane: 2018-07-18


ISSN: 1506-5790
eISSN: 2353-9860
Ikona DOI 10.31261/SEIA

Wydawca
Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego | University of Silesia Press

Ta strona używa pliki cookie dla prawidłowego działania, aby korzystać w pełni z portalu należy zaakceptować pliki cookie.