Archiwalny numer

Tom 21 Nr 4 (2023)

Z Problematyki Prawa Pracy i Polityki Socjalnej

Opublikowane: 2023-06-02
Liczba artykułów: 10
Tom 4(21) pdf Spis treści Table of Contents (English)

Artykuły

Możliwe środki zaradcze zapobiegające nadużywaniu immunitetu dyplomatycznego

Lama Allan Abusamra
Język: EN | Data publikacji: 30-05-2023 | Abstrakt | s. 1-17

Konwencja MOP nr 190 dotycząca eliminacji przemocy i molestowania w świecie pracy oraz Zalecenie nr 206

Eva Kocher
Język: EN | Data publikacji: 23-05-2023 | Abstrakt | s. 1-17

Na pograniczu fizycznego i wirtualnego miejsca pracy – dogmatyczne kwestie home office i telepracy w ogólnym ujęciu i w prawie węgierskim

Gábor Mélypataki , Bernadett Solymosi-Szekeres , Laura Kovács-Berényi
Język: EN | Data publikacji: 19-04-2023 | Abstrakt | s. 1-21

Praca platformowa jako przejaw nowej formy zatrudnienia w dobie czwartej rewolucji przemysłowej

Tomasz Mirosławski
Język: EN | Data publikacji: 19-04-2023 | Abstrakt | s. 1-16

Prawo UE a problemy kodyfikacji bułgarskiego prawa pracy

Krassimira Sredkova
Język: EN | Data publikacji: 19-04-2023 | Abstrakt | s. 1-19

Dopuszczalność wypłaty wynagrodzenia w kryptowalucie w świetle polskiego prawa pracy

Jakub Grygutis
Język: PL | Data publikacji: 19-04-2023 | Abstrakt | s. 1-16

Praca zdalna jako nowa instytucja prawa pracy

Patrycja Pokutycka
Język: PL | Data publikacji: 24-06-2022 | Abstrakt | s. 1-18

O lęku przed nadciągającym chipowaniem pracowników – uwagi na tle powstającego ustawodawstwa w USA

Barbara Surdykowska
Język: PL | Data publikacji: 19-04-2023 | Abstrakt | s. 1-15

Prawne aspekty nadgodzin w procesie tworzenia gier

Piotr Sypecki
Język: PL | Data publikacji: 14-03-2023 | Abstrakt | s. 1-14


Sprawozdania



Tom 23 Nr 6 (2025)
Opublikowane: 2025-10-22


ISSN: 0208-5003
eISSN: 2719-3462
Logo DOI 10.31261/zpppips

Wydawca
Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego | University of Silesia Press

Licencja CC

Licencja CC BY-SA

Ta strona używa pliki cookie dla prawidłowego działania, aby korzystać w pełni z portalu należy zaakceptować pliki cookie.