Archiwalny numer

No. 1 (2011)

Przegląd Rusycystyczny 2011 nr 1

Published: 2015-08-21

KULTURA ŚWIATOWA W TWÓRCZOŚCI GOGOLA I GOGOL W ŚWIATOWEJ KULTURZE

gościnnie pod redakcją

DARII NEWsKIEJ

Number of Publications: 13

Strona redakcyjna

Strona redakcyjna

Language: PL | Published: 02-01-2011 | Abstract


Spis treści

Spis treści

Language: PL | Published: 02-01-2011 | Abstract


Artykuły

Słowo wstępne

Daria Nevska
Language: PL | Published: 02-01-2011 | Abstract

Typologiczna stylizacja komedii dell’arte w sztukach Gogola Ożenek i Rewizor

Wiktoria Zielawska
Language: PL | Published: 02-01-2011 | Abstract

Gogol i kot

Olga Skaczkowa
Language: PL | Published: 02-01-2011 | Abstract

Temat „Szukszyn i Gogol” w badaniach ostatnich lat (przyczynek do interpretacji opowiadania Забуксовал)

Pawieł Głuszakow
Language: PL | Published: 02-01-2011 | Abstract

Recepcja twórczości Nikołaja Gogola we współczesnej literaturze łotewskiej

Iweta Narodowskaja
Language: PL | Published: 02-01-2011 | Abstract

Опыт коллективного прочтения пьесы Олега Богаева Башмачкин

Natalya Shromm , Rozanna Kurpnietse
Language: RU | Published: 22-03-2020 | Abstract

O pewnej inscenizacji Rewizora Nikołaja Gogola

Natalia Barysznikowa
Language: PL | Published: 02-01-2011 | Abstract

Gialli, Gogol, Tołstoj, Czechow, Maupasant itd.

Natalia Arlauskajte
Language: PL | Published: 02-01-2011 | Abstract

Taras Bulba — tęsknota za eposem (z zagadnień recepcji „kostiumowego filmu historycznego”)

Daria Nevska
Language: PL | Published: 02-01-2011 | Abstract


Recenzje

Recenzje

Red. Red.
Language: PL | Published: 02-01-2011 | Abstract


Sprawozdania

Anna Toczyńska — Sesja Naukowa A.P. Czechow: w 150­lecie urodzin

Red. Red.
Language: PL | Published: 02-01-2011 | Abstract


No. 3 (191) (2025)
Published: 2025-09-21


ISSN: 0137-298X
Logo DOI 10.31261/pr

Publisher
Polskie Towarzystwo Rusycystyczne oraz Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego

Licence CC

Licencja CC BY-SA

This website uses cookies for proper operation, in order to use the portal fully you must accept cookies.